• TAS: Media

  • 1

Opening E-learning center Pokigron

Het gemeenschapscentrum van Pokigron, Bassia Gowtu Kutu-Wosu, in het district Sipaliwini werd op vrijdag 15 maart door de Minister dhr. Mr. Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling aan de bewoners van Pokigron overgedragen.

Het multifunctioneel centrum heeft ten doel, vorming en educatie voor de lokale bevolking en in het kader hiervan is de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS), een samenwerking aangegaan met de Stichting Werderopbouw Pokigron (STIWEPO), om in dit centrum een E-learning center te openen. Dit, in verband met haar Public Internet Acces Center project, PIAC. Middels de PIAC’s wens de TAS informatie en communicatie technologieën toegankelijk te maken voor alle Surinamers, namelijk voor mensen in het binnenland en in de rurale gebieden.

Op 15 maart 2013 was een delegatie van de Ministerie van RO vertrekken naar Pokigron voor de opening van het gemeenschapscentrum en de E-learning Center. http://acheterdufrance.com/ In het programma was opgenomen toespraken van de Minister van RO dhr. Mr. Stanley Betterson, de waarnemend directeur van de TAS Mw. Mr. Gadden-Amelo, het geachte lid dhr. Drs. Carl Breeveld van de Nationale Assemblee, het dorpshoofd en andere notabelen. De Minister van Regionale ontwikkeling dhr. Mr. Stanley Betterson zal het gemeenschapscentrum overdragen aan de lokale bewoners, waarna samen met de waarnemend directeur van de TAS Mw. Mr. Gadden-Amelo de E-learning center zal worden geopend.